دیزل پارس

دیزل پارس عمده ترین تامین کننده و عرضه کننده انواع محصولات صنعتی آدرس رسمی سایت ما www.dieselpars.com

دیزل پارس

دیزل پارس عمده ترین تامین کننده و عرضه کننده انواع محصولات صنعتی آدرس رسمی سایت ما www.dieselpars.com

۱۷۰ مطلب در اسفند ۱۳۹۴ ثبت شده است

الکتروموتور معمولی و اجزای مختلف تشکیل دهنده آن

الکتروموتور معمولی و اجزای مختلف تشکیل دهنده آن عبارت اندز:

استاتور

بخش ثابت الکتروموتور، استاتور (stator) است که معمولا دارای سیم پیچ یا آهن‌ربای دایمی می‌باشد.

روتور

در یک الکتروموتور معمولی، روتور (rotor) بخش در حال حرکت است که با چرخاندن شافت توان مکانیکی را تحویل می‌دهد. روتور معمولا دارای رساناهایی می باشد که دارای جریان الکتریکی هستند و تحت تاثیر میدان مغناطیسی استاتور تولید نیروی لازم برای چرخش شافت را انجام می‌دهند. البته برخی از روتورها آهن‌رباهای دایمی دارند و رسانای حامل جریان در استاتور  هستند.

فاصله هوایی

در بین روتور و استاتور فاصله هوایی (air gap) وجود دارد. شکاف هوایی دارای تاثیر مهمی است و معمولا تا حد ممکن کوچک می‌باشد زیرا یک شکاف بزرگ اثر منفی زیادی بر عملکرد یک الکتروموتور می‌گذارد.

کموتاتور الکتروموتور معمولی

کموتاتور (commutator) مکانیزمی است که برای تغییر ورودی ماشین‌های AC و DC به کار می‌رود و شامل قطاع‌های رینگ‌های لغزشی (slip ring) هستند که از یکدیگر و از شفت الکتروموتور عایق شده‌اند. جریان آرمیچر (armature) الکتروموتور از طریق جاروبک‌های (brushes) ثابت در تماس با کموتاتور دوار تامین می‌شود که باعث معکوس شدن جریان مورد نیاز و اعمال توان بهینه به ماشین در زمان چرخش روتور از یک قطب تا قطب دیگر می‌شود. در غیاب این معکوس‌سازی جریان، الکتروموتور تا توقف کامل ترمز می‌کند. در سایه پیشرفت‌های قابل توجه چند دهه گذشته به دلیل بهبود تکنولوژی کنترلر الکترونیکی (electronic controller)، کنترل بدون سنسور (sensorless control)، موتور القایی (induction motor) و الکتروموتورهای با میدان آهن‌ربای دایمی، موتورهای با کموتاسیون الکترومکانیکی (electromechanically commutated motors) به صورت گسترده در حال جایگزینی به وسیله موتورهای القایی با کموتاسیون خارجی (externally commutated induction motors) و موتورهای آهن‌ربای دایمی (permanent magnet motors) هستند.

سیم پیچ

سیم پیچ‌ها (windings) سیم‌هایی هستند که به صورت کلاف بافته شده‌اند و معمولا در اطراف یک هسته مغناطیسی (magnetic core) چند لایه از جنس آهن نرم پیچیده شده‌اند؛ به طوری که زمانی که در اثر جریان الکتریکی انرژی می‌گیرند، تشکیل قطب مغناطیسی می‌دهند. ماشین‌های الکتریکی دارای دو نوع آرایش قطب‌های میدان مغناطیسی هستند: ماشین‌های قطب برجسته (salient-pole) و ماشین‌های قطب غیر برجسته (nonsalient-pole). در ماشین‌های قطب برجسته، میدان مغناطیسی قطب توسط پیچش سیم‌پیچ در اطراف قطب در زیر وجه قطب تولید می‌شود. در ماشین قطب غیر برجسته، یا ماشین با میدان توزیع شده (distributed field) و ماشین با روتور مدور، سیم پیچ در شیارهای وجه قطب توزیع شده است. موتور با قطب سایه‌دار (shaded-pole motor) دارای یک سیم پیچ در اطراف بخشی از قطب است که فاز میدان مغناطیسی را برای قطب به تاخیر می‌اندازد. برخی الکتروموتوها دارای رساناهایی هستند که از فلز ضخیم‌تری مانند میله یا ورق فلزی از جنس مس و گاهی آلومینیوم تشکیل شده‌اند و معمولا به وسیله القای الکترومغناطیسی حرکت می‌کنند.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۸ اسفند ۹۴ ، ۱۷:۰۸

الکتروموتور گشتاوری (torque motor) نوع خاصی از موتور الکتریکی است که در حالت قفل شده (جلوی حرکت روتور گرفته شده باشد) می‌تواند به طور نامحدود کار کند، بدون این که متحمل آسیب شود. در این حالت کاری، الکتروموتور یک گشتاور ثابت را به بار وارد می‌کند که نام این موتور نیز از همین گرفته شده است. یک کاربرد معمول الکتروموتورهای گشتاوری، موتورهای چرخش نوارهای کاست می‌باشد. در این کاربرد، الکتروموتور دارای این ویژگی است که همواره یک کشش ملایم ثابت به نوار اعمال می‌کند.

الکتروموتور گشتاوری چیست و کاربرد آن چگونه است؟

این موتورها با دریافت ولتاژ بالاتر می‌توانند نوار را سریع به جلو یا عقب حرکت دهند، بدون این که نیازی به مکانیزم‌های اضافی مانند چرخ‌دنده یا کلاچ داشته باشند. یکی دیگر از کاربردهای رایج الکتروموتورهای گشتاوری، کنترل دریچه گاز یک موتور احتراق داخلی به کمک یک گاورنر الکترونیکی است. در این کاربرد، موتور در برابر یک فنر بازگشتی کار می‌کند و دریچه گاز را مطابق با خروجی گاورنر حرکت می‌دهد.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۸ اسفند ۹۴ ، ۱۶:۵۵

الکتروموتور پله ای

الکتروموتور پله ای کنترل شده با کامپیوتر یکی از فرمهای سیستمهای تنظیم موقعیت است، بویژه وقتی که بخشی از یک سیستم دیجیتال دارای کنترل فرمان یار باشند. در این دسته از موتورهای الکتریکی یک روتور درونی، شامل آهنرباهای دائمی توسط یک دسته از آهنرباهای خارجی که به صورت الکترونیکی روشن و خاموش می‌شوند، کنترل می‌شود.  یک موتور پله‌ای ترکیبی از یک الکتروموتور DC و یک سلونوئید است. موتورهای پله‌ای ساده توسط بخشی از یک سیستم دنده‌ای در حالتهای موقعیتی معینی قرار می‌گیرند، اما موتورهای پله‌ای نسبتا کنترل شده ، می‌توانند بسیار آرام بچرخند.

الکتروموتور پله ای چیست و ساختار آن چگونه است؟

ساختار الکتروموتور پله ای  

این موتور عموما دارای چهار قطب است که سیم پیچ ها بر روی این چهار قطب قرار می گیرند و شما با ارسال بیتهای 0 و 1 به این سیم پیچها در واقع میدان مغناطیسی ایجاد می کنید که این میدان باعث حرکت روتورمغناطیسی موجود در داخل موتور پله ای می شود البته میبایست این سیم پیچها را به توالی 0 و 1 کرد و گرنه موتو ر مطابق میل شما نخواهد چرخید یکی از مشخصه های این موتور زاویه حرکت آن می باشد و هر موتوری زاویه حرکتی مخصوص به خودش را دارد مثلا اگر موتوری زاویه حرکتش 7درجه باشد این موتور در هر باری که سیم پیچهایش حاوی ولتاژ می شوند7 درجه در سمت حرکت عقربه های ساعت یا خلاف جهت آن بسته به اینکه سیم پیچها با چه ترتیبی ولتاژ دار می شوند خو اهد چرخید این 7 درجه چرخش برای این موتور پله ای نمونه یک پله یا یک step محسوب می شود با این تعریف متوجه شدید که یک موتور پله ای در یک دور کامل ممکن است. 100تا 200 پله کمتر یا بیشتر بسته به نوع موتور خواهد داشت.شما حتی می توانید یک موتور پله ای را به صورت نیم پله یعنی با نصف زاویه حرکت راه اندازی کنید این موتورها به صورت میکرو پله نیز حرکت می کنند در واقع منظور حرکت خیلی ریز ودقیق است. وقتیکه شما یک موتور پله ای را از نزدیک می بینید متوجه تعدادی سیم رنگی می شوید که از موتور پله ای بیرون آمده در واقع این سیم ها هر کدام به سر یک سیم پیج متصل هستند و یک سیم بین تمام سیم ها مشترک است.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۸ اسفند ۹۴ ، ۱۶:۴۳

کارواش آبگرم فوری و نوع عملکرد آن چگونه است؟

جمعه, ۲۸ اسفند ۱۳۹۴، ۰۴:۳۰ ب.ظ

دیگ کارواش آبگرم فوری

بویلر و دیگ کارواش آبگرم فوری که از دو لایه کوئل لوله ای ساخته می شود از این توانایی برخوردار است که بطور لحظه ای آب گرم با دمای مناسب جهت شستشوی ماشین ها را برای شما تامین نماید. این نوع دیگ با مشعل هایی کار می کند که توانایی مصرف سوخت گاز و گازوئیل و یا بصورت دوگانه را داشته باشد.

همان طور که می دانیم استفاده از آب گرم در کارواش ها رایج و متداول شده است. لذا تولید بویلر و دیگ کارواش در نوع بخار و نوع ابگرم در حال توسعه و پیشرفت قرار دارد. این بویلر و دیگ کارواش بصورت پکیج نیز ارائه می شود و در این مجموعه تجهیزات علاوه بر بویلر آبگرم، تجهیزات دیگری به شرح ذیل در آن قرار داده می شود:

  1. مشعل از نوع گازوئیلی
  2. ترموستات جهت تنظیم دمای آب
  3. مخزن سوخت برای زمانی که بصورت پرتابل و متحرک است
  4. مخزن آب مصرفی جهت زمانی که بصورت متحرک استفاده می گردد
  5. پمپ پیستونی مخصوص با فشار بالا
  6. شیلنگ و لانس به مقدار مورد نیاز
  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۸ اسفند ۹۴ ، ۱۶:۳۰

الکتروپمپ ها و تاریخچه آن ها

جمعه, ۲۸ اسفند ۱۳۹۴، ۰۴:۲۶ ب.ظ

الکتروپمپ ها و تاریخچه آن ها

اولین نمونه های الکتروپمپ ها توسط مصریان باستان در 17 قرن پیش از میلاد مسیح ساخته شد و مورد استفاده قرار گرفتند.  نیروی محرک این پمپ های تازه اختراع شده توسط انسان یا حیوانات تامین می شد، آنها توانسته بودند آبرا با پمپ های رفت و برگشتی از عمق 5 متر و 91 سانتی متری زمین بیرون بکشند.                                

در یونان باستان نیز پمپ های رفت و برگشتی با طرح ساده 4 قرن قبل از میلاد ساخته شده بود. تاریخ مشخصی در مورد ابداع پمپ های سانتریفیوژ وجود ندارد، اما گفته می شود که نقاشیهای لئوناردوداوینچی در قرن پانزدهم میلادی نشان میدهد که چگونه با اعمال نیروی گریزازمرکز به آب درون یک لوله خمیده، آب را تا مقدار معینی بالا می برد.

اولین پمپ های سانتریفیوژ در اواخر قرن هفدهم و اوایل قرن هجدهم توسط مهندسین فرانسوی وایتالیایی ساخته شده و کاربرد عملی یافتند.
در نیمه های قرن نوزدهم عیب اصلی پمپ های رفت و برگشتی که عبارت از مقدار جریان پایین می باشد، موجب شد که الکتروپمپ ها ی سانتریفیوژ با استقبال بیشتری روبرو شدهو جایگاه وسیع تری در صنعت پیدا کنند.
در پمپ های سانتریفوژ مایع به مرکز پمپ و پای پره‌ها وارد شده و اثر نیروی گریز از مرکز که ناشی از گردش سریع پمپ می‌باشد، انرژی جنشی زیادی پیدا کرده و به طرف خارج پرتاب می‌شود و پوسته را پر از سیال می‌کند. انرژی جنبشی در قسمت خروجی پمپ اجبارا به انرژی فشار تبدیل می شود.
  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۸ اسفند ۹۴ ، ۱۶:۲۶

الکتروموتور چیست و انواع مختلف آن چگونه کار می کنند؟

الکتروموتور چیست؟

الکتروموتورها انرژی الکتریسیته را به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند, موتورهای الکتریکی موجود بنا به نیاز مشتریان : الکتروموتور بدنه آلومینیوم , الکتروموتورهای بدنه چدن می باشند. دور الکتروموتور را با اصطلاح RMP نشان می دهند که این دور در الکتروموتور سه فاز, الکتروموتور تکفاز نوسان دارد, الکتروموتورهای 750 و 1000 و 1500 و 3000 وجود دارند, تعداد دور سیم پیچی در انواع الکتروموتورها بستگی به قدرت گردش الکتروموتور دارد یعنی هرچه میزان قدرت الکتروموتورها بیشتر باشد دور و تعداد سیم پیچی بیشتر می شود، دمای داخلی موتورالکتریکی را با علامت اختصاری IP نشان می دهند در برخی نقاط که دمای هوای بالایی دارند مثل جنوب کشورمان معمولا از الکتروموتورهایی استفاده می کنند که عایق حرارتی بالایی دارند یعنی تحمل دمای بالایی دارند. ولی در مناطق کوهستانی و سردسیر کشور معمولا از الکتروموتورهایی استفاده می کنند با درجه حرارتی کم و در اصطلاح بین المللی به عایق حرارتی در تمام الکتروموتورها از قبیل الکتروموتور عمودی, الکتروموتور شناور ,الکتروپمپ, ژنراتور INSULATION می گویند. شرکت های تولید کننده این نوع محصول در کیلو وات پایین در برخی موارد از سیم آلومینیوم برای سیم پیچی استفاده می کنند که هزینه کاهش می یابد و برای قالب بیرونی از چدن و یا آلومینیوم,که برای تبادل گرما پوسته آلومینیوم در نقاط گرمسیر کاربرد بیشتری دارد و پوسته چدن در مناطق سردسیر, اغلب الکتروموتور ها دوار هستند, اما در برخی موارد و بر اساس نیاز و کاربرد موتورخطی هم وجود دارد در یک موتور دوار بخش متحرک چرخانه یا رتور به بخش ثابت یا استاتور متصل می شود ,موتور شامل آهنربای الکتریکی است که روی یک قاب سیم پیچی شده است, موتور الکتریکی انواع مختلفی دارد که به صورت کلی به دو بخش AC و DC نام می گیرد, در موتور های DC سرعت موتور وابسته به جریان است که علامت آن را با I , و یا A آمپر می گویند,معمولا سرعت توسط ولتاژ متغییر ویا عبور جریان و با استفاده از تپها در سیم پیچی موتور یا با داشتن یک منبع ولتاژ متغیر ,کنترل می شود به دلیل اینکه این نوع موتور در سرعت پایین می تواند گشتاور زیادی ایجاد کند,ایده کلی این است که وقتی یک ماده حامل جریان الکتریسیته تحت اثر یک میدان مغناطیسی قرار می گیرد,نیرویی بر روی آن ماده از سوی میدان اعمال می شود.
اولین موتورالکتریکی توسط مایکل فارادی در سال 1821 اختراع شد و با روند پیشرفت در این نوع موتور در سال 1910 توسط نیکول فرانسوی تکمیل شد استفاده از این وسیله از جایی آغاز شد که برای به حرکت در آوردن وسیله ای نیاز به انرژی مکانیکی وجود داشت اما در طی زمان و با پیشرفت در صنعت و تکنولوژی انسان توانست الکتروموتورهایی با قدرت هایی بالا تولید کند.
  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۸ اسفند ۹۴ ، ۱۶:۱۰

گیربکس و چرخ دنده های ساده در آن چگونه کار می کنند؟

گیربکس و چرخ دنده های ساده در آن به دلیل ساخت آسانشان ارزان هستند و به همین دلیل کاربرد زیادی در صنعت دارند. برای مثال در ساعت های کوکی و اتوماتیک ،ماشین لباس شویی ،پنکه و نمونه اینها کاربرد دارند.

این نوع چرخ دنده ها در گیربکس، ساده ترین مکانیزم چرخ دنده ها را دارند، دارای دندانه های مستقیمی می باشند و با محور چرخ دنده در حالت موازی قرار گرفته اند. برای کاهش سرعت و افزایش قدرت، در بسیاری از مواقع تعداد زیادی از آنها را کنار هم قرار می دهند. روی محورهای موازی جهت حرکت یکی از آنها ، خلاف جهت حرکت دیگری است. اگر بخواهند دو چرخ دنده درگیر در یک جهت حرکت کنند بین آنها چرخ دنده سومی را قرار می دهند تا جهت حرکت ورود و خروج یکی شود. به چرخ دنده های ساده  چرخ دنده های مارپیچ ،جناغی و پیشانی نیز می گویند.

 بزرگ ترین عیب آنها سرو صدای زیاد است. هر بار که دندانه یک چرخ دنده به چرخ روبرو می رسد ، صدای کوچکی در اثر برخورد ایجاد می شود ، و زمانی که تعداد زیادی از این دندانه ها به هم برسند ،صدا بیشتر می شود ، تا جایی که حتی در دراز مدت ، این برخورد ها باعث شکستن دندانه ها می شوند.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۸ اسفند ۹۴ ، ۱۳:۵۸

کمپرسورهای دورانی و اجزای مختلف تشکیل دهنده آن ها

کمپرسورهای دورانی و اجزای مختلف تشکیل دهنده آن ها عبارت اندز:

1ـ ساختمان قسمت متحرک :
قسمت متحرک در کمپرسورهای نوع تیغه متحرک جزئی از خود محور می باشد. تیغه ها در شکافهایی که برای نصب آنها قرار داده شده است قرار می گیرند. امتداد تیغه ها در شعاع محور می باشد. در کمپرسورهای نوع تیغه ثابت، قسمت متحرک شامل غلطکی است که دقیقاً با قسمت خارج از مرکز محور که جزئی از محور است چفت می شود. در بعضی از این نوع تیغه ثابت به برشی روی غلطک متصل شده که این امر باعث تماس بهتر پره با لنگ خارج از مرکز و آب بندی خوب آن بوده و هم وسیله مؤثری جهت حرکت پره در شکاف می شود .

2ـ ساختمان سیلندر :
سیلندر کمپرسورهای دورانی از چدن درست می شود. سطح داخلی آن بدقت تراش داده شده و صیقلی می شود. دریچه ورودی و خروجی روی جدار سیلندر تعبیه می شوند. بر روی صفحة انتهایی سوار و صفحة سوپاپ در خروجی دریچه تخلیه و حتی الامکان نزدیک به محفظه فشار سوار می شود. بوسیله چند پیچ سیلندر به بدنه محکم شده و چند خار سیلندر را در جای مناسب بر روی صفحه نگه می دارد.

3ـ ساختمان تیغه :
تیغه ها ممکن است از فولاد، آهن، چدن و آلومینیوم یا زغال ساخته شده باشند لبه آنها صاف و صیقلی بوده و طول آنها باید اندازه ارتفاع سیلندر باشد.

4ـ ساختمان سوپاپ :
سوپاپ تخلیه بخار کمپرسور از آلیاژ فولاد کربن آب داده شده که خاصیت فنری پیدا کرده ساخته می شود. پاشنه سوپاپ معمولاً جزئی از یکی از صفحات سر سیلندر است و از همان جنس صفحه و باید به صفحه چسبیده و یا نزدیک باشد تا فضای مرده سرسیلندر کم باشد . بعضی از سوپاپ ها دارای فنر ظریفی هستند که بهتر بسته شدن دریچه و بیشتر باز شدن سوپاپ را در مواردی که کمپرسور روغن را از خود عبور می دهد امکان پذیر می سازد .

5ـ ساختمان میله ( محور) :
میله کمپرسور معمولاً از فولاد کوبیده شده یا فولاد با کربـن متــوسط ساخــته شده و آب داده می شود، در کمپرسورهای باز انتهای میلة مخروطی است و در آن شیاری جهت نصب خار نگهدارنده چرخ طیار تعبیه شده است. میله باید کاملاً صاف و صیقلی باشد و با پوسته یاطاقان فاصله ای در حدود012/ 0 میلی متر داشته باشد. انتهای محور بعضی از کمپرسورهای مستقیم یک قطعه اتصال قابل انعطاف دارد که غیر هم راستایی جزئی محور موتور و کمپرسور را خنثی می کند .

6ـ روغن کاری :
در کمپرسورهای دورانی یک لایه نازک روغن در روی سیلندر در غلطک گردان و سطوح تیغه ها باید باشد. روغن تحت تأثیر مکش از طریق یاطاقان اصلی بداخــل سیلنـــدر وارد می شود و سطح روغن تا نیمه یاطاقان را می گیرد. در بیشتر کمپرسورهای دورانی روغنکاری تحت فشار انجام می پذیرد و برای این منظور از پمپ جداگانه ای استفاده می شود و در بعضی دیگر از حرکت جلو عقب رفتن تیغه در شکافشان به عنـوان پمــپ روغن استــفاده می شود .

7-کاسه نمد :
کاسه نمد میل لنگ کمپرسورهای دورانی شبیه کمپرسورهای تناوبی بوده و معمولاً در طرف پرفشار بسته می شود. میله دارای برجستگی است که یک واشر حلقه ای شیاردار لاستیکی به آن تکیه می کند و یک فنر حلقه ای در شیار واشر قرار دارد که آنرا بطرف خارج می فشارد تا از چرخش آن با میله جلوگیری کند. در بعضی از انواع یک کاسه نمد فانوسی با یک واشر زغالی یا لاستیکی در داخل فانوس به میل لنگ متصل می شود. این واشر زغالی یا لاستیکی به همراه میله می چرخد.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۸ اسفند ۹۴ ، ۱۳:۳۸

کمپرسورها از بعد روغن کاری شونده و دسته بندی آن ها

در این نوشتار سعی شده است درباره دسته بندی کمپرسورها از بعد روغن کاری شونده صحبت شود. لذا مطالب این نوشتار درباره عملکرد و مزایای این نوع کمپرسورها می باشد.

در کمپرسورهای از نوع دورانی روغن کاری شونده اختلاط روغن با گاز مورد تراکم بطور عمدی صورت می پذیرد. در این نوع از کمپرسورها روغن تحت فشار گاز خروجی از کمپرسور به محفظه تراکم فرستاده شده و ضمن اختلاط با گاز مورد تراکم عملیات روانکاری ، خنک کاری و کاهش نشتی گاز از لقی موجود در بین قطعات را به عهده دارد. روغن مخلوط شده با گاز مورد تراکم در تله جدا کننده روغن (Oil Separator) از آن جدا شده و بعد از خنک کاری به محفظه تراکم برگشت داده می شود.

به طور کلی روغن کاری شدن، به معنی تماس روغن با گاز در محفظه تراکم است. به همین دلیل کمپرسورها را می توان به دو دسته روغن کاری شونده (Lubricated) یا کمپرسورها از بعد روغن کاری شونده و خشک یا فاقد روغن (Dry or Oil Free) تقسیم نمود.

درکمپرسورهای خشک، محفظه تراکم از قسمت انتقال قدرت کاملا جدا بوده و لذا عملا گاز مورد تراکم هیچگونه تماسی با ماده روان کننده ندارد. در کمپرسور از نوع پیستونی روغن کاری شونده، اختلاط روغن با گاز مورد تراکم بطور ناخواسته و از طریق نشت روغن از کارتل به بالای پیستونها و از کناره رینگها صورت می گیرد.

امروزه با وجود مشکلات و مسائل متعددی که در زمینه بهره برداری از کمپرسورهای خشک وجود دارد، در بسیاری از موارد شرایط بهره برداری و مشخصه های فیزیکی و شیمیایی گاز مورد تراکم ایجاب می کند که عمل تراکم گاز در محفظه تراکم در غیاب روغن صورت گیرد.

تولید اکسیژن، صنایع غذائی و داروئی، تراکم بسیاری از گازهای مورد استفاده در صنایع پتروشیمی و ... نمونه هایی از صنایعی بوده که نسبت به حضور روغن در گاز مورد تراکم حساس می باشند. هرچند که کمپرسورهای گریز از مرکز ذاتا فاقد روغن  OilFree می باشند ولی در کمپرسورهای رفت و برگشتی و دورانی با اعمال تدابیر لازم می توان مانع از حضور روغن در محفظه تراکم شد. کمپرسورهای خشک هر چند که از نظر حداکثر دمای قابل تحمل در محفظه تراکم در مقایسه با کمپرسورها از بعد روغن کاری شونده دارای مزیت می باشند (دمای مجاز در آن حدود ٣٠ تا ٧٠ درجه سانتیگراد از دمای مجاز در کمپرسورهای روغن کاری شونده بیشتر بوده و به همین خاطر نسبت تراکم بالاتری را در هر مرحله از این کمپرسورها می توان پیش بینی کرد ) ولی به لحاظ قیمت بالاتر، هزینه های تعمیر و نگهداری بیشتر، قابلیت اعتماد کمتر، راندمان پایینتر و ... امروزه جزء در موارد اجباری حتی الامکان سعی می شود از کمپرسورهای خشک استفاده نشود . ویژگیهای نامطلوب کمپرسورهای خشک باعث شده تا امروزه نگرش جدیدی در این زمینه مطرح شود و آن عبارتست از تزریق روغن به مقدار بسیار کم (در حد چند( ppm با سازگاری لازم با گاز مورد تراکم. حضور روغن، حتی به مقدار ناچیز موجب بهبود نسبی در عملکرد کمپرسورهای خشک می گردد.

درکمپرسورهایی که بصورت خشک طراحی می شوند لازم است تا قطعاتی که در معرض سایش قرار دارند از کیفیت مطلوب تری در مقابل اصطکاک و عوارض ناشی از آن برخوردار باشند.

موادی نظیر تفلن گرافیتی ، گرافیت و ... بعنوان مواد اولبه با ضریب اصطکاک پائین، خاصیت خود روانکاری و .. جزء ترکیبات مطلوب در ساخت رینگهای هادی و تراکم در کمپرسورهای پیستونی و به عنوان ماده پوشش دهنده در ساخت روتور کمپرسورهای حلزونی شدیدا مورد توجه قرار گرفته اند.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۸ اسفند ۹۴ ، ۱۳:۲۷

کمپرسور جابجایی مثبت چیست و چگونه کار می کند؟

پنجشنبه, ۲۷ اسفند ۱۳۹۴، ۱۱:۴۰ ب.ظ

کمپرسور جابجایی مثبت چیست و چگونه کار می کند؟

یک پمپ دوچرخه ساده ترین نوع یک کمپرسور جابجایی مثبت می باشد، که در این نوع پمپ، هوا وارد سیلندر می‌شود و توسط پیستون متحرکی فشرده می‌شود. یک کمپرسور جابجایی مثبت (Displacement compressor) حجم معینی از گاز یا هوا را محصور می‌کند و سپس با کاهش دادن منطقه حجم محصور شده، فشار را افزایش می‌دهد.

کمپرسور پیستونی دارای اصل عملکردی مشابهی است با یک پیستون، این کمپرسور دارای پیستونی می باشد که در آن یک میله اتصال و یک میل لنگ چرخشی باعث عقب و جلو رفتن آن می‌شود. اگر برای فشردن هوا فقط یک طرف پیستون استفاده شود، پیستون یک طرفه نامیده می‌شود. اگر هر دو طرف بالا و پایین مورد استفاده قرار گیرد،کمپرسور دو طرفه نامیده می‌شود. تفاوت بین فشار در قسمت ورودی و قسمت خروجی به عنوان اندازه‌ای از کار کمپرسور می باشد.

نسبت فشار، رابطه بین فشار مطلق در قسمتهای ورودی و خروجی است. بنابراین ماشینی که هوایی تحت فشار اتمسفر را تا ۷ bar فشرده می‌سازد دارای کاری با نسبت فشار ۱=۸ / (۷+۱) می باشد.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۷ اسفند ۹۴ ، ۲۳:۴۰