تابلو برق ها و سیستم های خنک کننده در آنها
برای اینکه انتخاب مناسبی در سیستم خنک کننده تابلو برق داشته باشید باید به موارد زیر توجه ویژه کنید.
قبل از هر چیزی باید میزان گرمایی که از تابلو دفع می شود تا در دمای مطلوبی قرار گیرد محاسبه گردد. این گرما شامل دو بخش می باشد :
1- دمای ناشی از محیط
2- گرمای ناشی از کارکرد تجهیزات برقی و الکترونیکی داخل تابلو
برای محاسبه دمای ناشی از محیط و تاثیر آن نیاز به دانستن دمای محیط و دمای داخل تابلو برق و همچنین سطح خارجی تابلو و ضریب انتقال حرارت بدنه تابلو برق می باشد تا با استفاده از رابطه انتقال حرارت میزان حرارت انتقالی بدست آید .
برای محاسبه گرمای ناشی از تجهیزات داخل تابلو راه اول این است که از کاتالوگ ها و کتابچه های راهنما میزان دفع حرارت از هریک از تجهیزات محاسبه گردد و با جمع کردن آنها میزان حرارت کل را بدست آورد. ولی راه عملی آن است که جریان ورودی و خروجی دستگاه(در اصل توان ورودی و خروجی)را اندازه گیری نماییم که تفاوت آنها تبدیل به حرارت شده است.
اما راه حل ساده تری جهت یافتن میزان حرارت تولید شده و انتقالی به درون تابلو برق وجود دارد که به صورت تجربی توسط شرکت های بزرگ بدست آمده است.
با توجه به اینکه اگر درب یک تابلو برق که تجهیزات کنترلی و الکترونیکی در داخل آن وجود دارد و در دمای محیط قرار گرفته است افزایش می یابد و این افزایش دمای داخلی تابعی از میزان حرارت تولید شده در داخل تابلوبرق و حرارت منتقل شده از بیرون به تابلو می باشد. نموداری جهت تعیین میزان حرارت وارده به واحد سطح خارجی تابلو برق بدست آمده است که می توان با دانستن میزان سطح خارجی تابلو برق و ضرب کردن آن در عدد بدست آمده از نمودار میزان کل حرارت وارده به تابلو را محاسبه نمود .
پس با دانستن دمای محیطی که تابلو در آن قرار دارد و اندازه گیری دمای داخل تابلو در زمانی که درب تابلو بسته است به جدول مراجعه کرده و میزان حرارت وارده به تابلو برق در واحد سطح را می یابیم و با ضرب کردن آن در سطح خارجی تابلو میزان کل حرارت وارده به تابلو بدست می آید.
- ۹۴/۱۲/۰۸