دیزل ژنراتور چیست؟ و آشنایی بیشتر با آن
دیزل ژنراتور چیست؟ و شناخت بیشتر با آن : دیزل ژنراتور از ترکیبی از یک ژنراتور و یک موتور دیزل و انواع متعلقات فرعی دیگر که به یک دیگر متصل شده باشند به وجود آمده است.
این متعلقات فرعی عبارتند از:
- سیستم های کنترل
- قطع کنندههای اضطراری مدار
- سیستم مولد گرما
- سیستم استارت اتومات و دینام
- شاسی دیزل ژنراتور
- اطاقک پوشاننده
- عایقهای صدا
موتور ژنراتور ها میتوانند از ۱ تا ۲۰ کیلو ولت آمپر (KVA) برای منازل، فروشگاهها، ادارات کوچک و تا (2000KVA/2MVA) قابل استفاده برای مجتمعهای اداری بزرگ و کارخانهها برق تولید نمایند. یک ژنراتور ۲۰۰۰ کیلو ولت آمپر را میتوان درون یک اطاقک ایزوله قابل حمل قرار داد. ژنراتورهای ۵ مگاوات برای ایستگاههای کوچک تولید برق مورد استفاده قرار می گیرند و برای این منظور میتوان از چندین دستگاه ژنراتور استفاده کرد. ژنراتور ها در سایزهای بزرگتر به صورت مجزا به محل نصب حمل شده و در آنجا مونتاژ و تجهیزات فرعی به آنها اضافه می شود.
دیزل ژنراتور های کوچک تا ۲۵۰ کیلو ولت آمپر نه تنها برای تولید برق اضطراری بلکه به جهت تامین برق مورد نیاز به صورت مستمر یا در زمان اوج مصرف و یا حتی در زمانی که کمبود ژنراتورهای بزرگتر حس میشود مورد استفاده قرار می گیرند. کشتیها و بسیاری از وسائل نقلیه بزرگ زمینی مانند قطارها نیز از دیزل ژنراتور نه فقط برای تامین برق روشنایی بلکه برای تامین نیروی محرکه مورد نیاز خود استفاده میکنند. به وسیله نیروی محرکه برقی میتوان حرکت یکنواخت و قدرتمندتری علاوه بر استفاده مناسب تر از فضا داشت. محرکه های برقی قبل از جنگ جهانی اول در کشتیها مورد استفاده قرار گرفتند و در طول جنگ جهانی دوم به تکامل رسیدند. دستگاه های تولید برق بر اساس ظرفیت تولید نرمال تا ماکزیمم و بر اساس قدرت تولیدی و به کیلووات طبقه بندی و نامگذاری شده و با توجه به نوع مصرف آن برای تولید برق مستمر یا اضطراری انتخاب میشوند.- ۹۵/۰۱/۲۵