گیربکس دستی به اتوماتیک چگونه تبدیل می شود؟
فرامرز امیری مدیر عامل شرکت دانش بنیان تولیدکننده سیستم تبدیل گیربکس دستی به اتوماتیک در رابطه با این دستاورد گفت: تبدیل گیربکس دستی به اتوماتیک در سال ۱۹۹۶ توسط کمپانی بی ام و آلمان روی سری پنج این خودرو نصب شد و سپس این سیستم وارد بازار جهانی شد. وی گفت: سیستم ای ام سی، سیستمی اتوماتیک می باشد که بسیار گران قیمت و پرهزینه و پر قدرت هستند که این سیستم منجر به اتوماتیک سازی خودرو میشود. وی با بیان این که شرکت دانش بنیان ما موفق به ساخت سیستمی شد که با هزینه کم میتوان خودرو را اتوماتیک کرد، وی افزود: سیستم انتقال قدرت دستی اتوماتیک شده، نوعی هیدرولیک معمولی است که به صورت روباتهایی بر روی جعبه دنده معمولی نصب می شود و عمل تعویض دنده را انجام میدهد در صورتی که جعبه دنده معمولی خودرو هیچ تغییری نمیکند.
به طور کلی اتوماتیک سازی تعویض دندههای خودرو توسط روباتهایی که بر روی جعبه دنده خودرو کار گذاشته میشوند، انجام می گیرد و خودرو را با کم ترین هزینه اتوماتیک میکند.
مدیر عامل شرکت نگین فن آور شریف با بیان این که روباتهای نصب شده بر روی گیربکس معمولی خودرو عمل تعویض دنده و کلاژگیری را آسان میکند، اظهار داشت: با کارگذاری روباتهایی که سیستم انتقال قدرت دستی را اتوماتیک میکند، خودرو با قیمتی بسیار پایین اتوماتیک میشود. امیری با بیان این که این فناوری مختص هر خودرو است، افزود: با وجود این که در کشورهای دیگر دنده اتوماتیک وجود داشته، دانش فنی بدست آمده توسط خودمان بوده است. وی با اشاره به این که این محصول تجاری سازی شده است، خاطر نشان کرد: این طرح زیر نظر جهاد دانشگاهی کرمانشاه و در محل پارک علمی و فناوری کرمانشاه، اجرایی شده است. این محقق افزود: سیستم انتقال قدرت دستی اتوماتیک شده میتواند با کمترین هزینه، خودروی معمولی را به خودرویی اتوماتیک تبدیل کند، بدون اینکه جعبه دنده یا همان گیربکس عوض شود. وی مزایای این سیستم را توضیح داد و گفت: با برقراری سیستم انتقال قدرت دستی اتوماتیک رانندگی آسان میشود و مصرف سوخت کاهش پیدا میکند. این شرکت همچنین قراردادی با شرکت خودرو سازی سایپا در زمینه اتوماتیک سازی دنده خودروها بسته است.
- ۹۴/۱۲/۱۶